Novice


Bo nova vlada prisluhnila podjetnikom in zaigrala na nove note?

Bo nova vlada prisluhnila podjetnikom in zaigrala na nove note?

Tokratni, že sedmi Vrh malega gospodarstva, so mali in mikro ter samostojni podjetniki izkoristili, da so politikom, ki bodo krojili gospodarsko politiko prihodnosti, predstavili nujne ukrepe, ki bodo tako podjetnikom kot celotni državi omogočili nadaljnji razvoj.

Z žabje perspektive je svet drugačen

Z žabje perspektive je svet drugačen

Slovenski gospodarski zemljevid sestavlja 124.058 družb. Skoraj 97 odstotkov jih je mikro podjetij ali s.p. Celo malih podjetij, kjer je zaposlenih do 50 ljudi, je zelo malo (2 odstotka); medtem ko je srednjih in velikih skupaj le za odstotek.

Arhiv: Glasovanje o začimbah za gospodarstvo

Arhiv: Glasovanje o začimbah za gospodarstvo

Podjetnice in podjetniki! Iz ponudbe predlogov za letošnje volitve izberite, kar je za lažje podjetniško poslovanje najpomembnejše. Politične stranke so pripravile številne predloge za izboljšanje pogojev poslovanja. Iz vseh strankarskih programov smo izbrali 30 tistih, za katere menimo, da so najbolj v podporo podjetniškemu poslovanju. V spodnji tabeli izberite do dvanajst predlogov, za katere vi menite, da so v največjo oporo podjetništvu. (Ni važno, katera stranka je kaj predlagala, važno je, da bo pomagalo k podjetniškemu razvoju). Izbirali boste lahko do 19. junija, ko bomo 12 predlogov z največ vaše podpore predstavili politični eliti na Vrhu malega gospodarstva na Brdu pri Kranju kot predlog začimb za gospodarsko uspešnost, ki morajo priti v novo koalicijsko pogodbo. Ker kot pravijo, obljuba dela dolg in po jutru se dan pozna. Če bodo v prihodnjih letih uresničili, kar obljubljajo in kar ste podjetniki potrdili, potem se Sloveniji obetajo lepi časi.

Končno GZS v zakonu o podpori podjetništvu

Državni zbor je potrdil novelo Zakona o podpornem okolju za podjetništvo.

Sprejet zakon o vajeništvu

Državni zbor je potrdil Zakon o vajeništvu.

Za pametno digitalizacijo malega gospodarstva

Strateška skupina Podjetniška Slovenija je pripravila dvanajst ključnih predlogov za digitalizacijo MSP.

Arhiv: Mala DigitAgenda že v sklepni fazi

V naslednjih dneh bo pripravljena Mala DigitAgenda za pametno digitalizacijo mikro, malih, srednjih podjetij in podjetnikov. Člani strateške skupine Podjetniška Slovenija ter zbornic in združenj pri GZS so izbrali 12 predlogov, in sicer na treh področjih: lažje in preglednejše poslovanje MSP, hitrejši razvoj MSP in poslovna, to je gospodarska podpora MSP. Podrobneje o predlaganih ukrepih v naslednjem Zakonodajnem kompasu.

O pametni digitalizaciji MSP 16. maja

Letošnji Vrh malega gospodarstva bo 16. maja na Gospodarskem razstavišču.

Uresničeni predlogi iz agend GZS

Vlada je objavila deveto poročilo o uresničevanju predlogov gospodarstva za izboljšanje poslovnega okolja in dvig konkurenčnosti.

Arhiv: Test učinkov na gospodarstvo razširjen